Glavni tajnik SDP-a: Plenković iz svoje bahatosti ne želi ići u samoizolaciju i bori se da pod svaku cijenu zadrži vlast

Foto: Screenshot/Dnevnik.hr

SDP, odnosno Restart koalicija održao je izvanrednu konferenciju za medije o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj.

Na konferenciji je trebao govoriti potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, ali je zbog kontakta sa zaraženim koelgom samoinicijativno otišao u samoizolaciju.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas rekao ja da time žele pokazati da im nisu važni mandati već sigurnost i zdravlje građana. Rekao je da zadarski turnir nisu sami organizirali Novak Đoković i Goran Ivanišević već po uputama MUP-a.

”Primjer Plenkovića koji ne želi otići u samoizolaciju ne znamo što želi pokazati… Prije je svaki kontakt išao u izolaciju. Plenković iz svoje bahatosti ne želi ići i bori se da pod svaku cijenu zadrži vlast”, rekao je.


Kaže da će se predsjednik SDP-a Davor Bernardić obratiti javnosti i obavijestiti kako će nastaviti kampanju, a već su se pojavile informacije da bi mogli prekinuti daljnje predizborne aktivnosti.

Joško Markić rekao je da nitko ne smije ugroziti zdravlje građana. koordinator SDP-ovih javnozdravstvenih politika Saša Srića rekao je da je Ostojić pokazao da je odgovoran čovjek, a SDP da je odgovorna stranka.

Dodao je da je Plenković trebao svojim primjerom pokazati odgovornost i otići u samoizolaciju. ”Epidemiološka slika u RH nije dobra. Ovo nije drugi val nego produljeni prvi val”, ocijenio je. Naglašava da se na SDP-ovim skupovima pridržavaju svih mjera.

Potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac rekao je da se najugroženijim skupinama ljudi preraspodjelom u proračunu trebalo osigurati zaštitnu opremu. ”To će umirovljenicima doći više nego režije”, rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari