Furio Radin: Ovo je deveti i zadnji put da predajem kandidaturu za izbore

Goran Mehkek / CROPIX

Kandidaturu za saborskog zastupnika talijanske nacionalne manjine u nedjelju je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao Furio Radin rekavši da kandidaturu predaje zadnji put i da se na to još jednom odlučio jer je ostalo još puno neriješenih problema.

“Ovo je zadnji put da predajem kandidacijsku listu, a kandidirao sam se zato što je ostalo još puno neriješenih problema”, kazao je Radin u DIP-u nakon predaje kandidature za predstojeće parlamentarne izbore 5. srpnja.

Kao prioritete za koje će se zalagati osvoji li novi mandat u Saboru izdvojio je provedbu operativnog plana za nacionalne manjine, pitanje uporabe jezika , te povećanje izdvajanja financijskih sredstava za manjine.

“Postoji cijeli pokret u hrvatskoj desnici koji misli da manjine dobivaju previše novaca, a ja im kažem da manjine primaju premalo novaca”, poručio je Radin.



Kao važne opće ciljeve za koje će se zalagati izdvojio je i ljudska prava, prava različitih, te rodna prava.

“Ako prođem, ponudit ću svoj program, a hoće li Vlada biti lijevog centra ili desnog centra nema razlike u tome kako ću pristupiti, a pristupit ću pismeno”, najavio je Radin.

Širenje govora mržnje napad je na sve manjine i cijelo društvo

Ponovio je i kako s desnicom neće ići u nikakvu koaliciju.

Radin je za pojavu grafita i transparenata kojim se širi govor mržnje prema srpskoj manjini rekao da je to napad prema svim manjinama i prema cijelom društvu.

“Napad prema jednoj manjini shvaćam kao napad prema svim manjinama. Napad prema manjini je i napad prema cijelom društvu i prema većini jer je netolerancija uvijek problem svih građana bez obzira na nacionalnost, vjeru, rasu”, rekao je Radin i istaknuo da se tim stvarima mora ozbiljno pristupiti i preventivno djelovati.

Komentari