Fokus: Osobama s invaliditetom omogućiti veću zastupljenost

Iz stranke Fokus u petak su poručili da osobama s invaliditetom treba omogućiti veću zastupljenost u političkom životu, predstavivši Hrvoja Kovača, jednog od kandidata na listi koalicije Stranke s Imenom i Prezimenom, Pametnog i Fokusa u VII. izbornoj jedinici.

Više zastupljenosti osoba s invaliditetom u Hrvatskom saboru ne bi značilo samo više rasprave o aktualnim temama, nego i razgovor o svakodnevnim izazovima osoba s invaliditetom, navode iz Fokusa, stranke čiji je kandidat na listi i sam osoba s invaliditetom.

“Prava osoba s invaliditetom se gaze, o njima skoro nitko ne priča, u društvu se često invalidnost tretira kao tabu i stigma”, istaknuo je Kovač na konferenciji za novinare i najavio borbu za prava osoba s invaliditetom.

Zurovec: Kovač je pozitivna i jaka osoba

“Ima jako puno područja i tema o kojima tek treba početi razgovarati, poput dostupnosti, prava na mobilnost, prava na zdravstvenu skrb, pa sve do uključenja osoba s invaliditetom u 21.stoljeće kao članova zajednica – fizičkih i virtualnih”, naglasio je.



Spomenuo je i mukotrpni proces vještačenja, do problema zapošljavanja i nedostatne potpore države osobama s invaliditetom. Apelirao je i na mlade da se uključe u politički život te izađu na izbore kako bi se izborili za ‘svoje mjesto pod suncem’.

Nositelj liste koalicije u VII. izbornoj jedinici i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec pohvalio je Kovača kao pozitivnu i jaku osobu, zadovoljan što je dio njihova tima.

Komentari