Evo zašto Marijana Petir ne ide na izbore sa Škorom: Ne bih željela pridonijeti da se glasovi od centra prema desno rasipaju

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Ne bih željela pridonijeti da se glasovi od centra prema desno rasipaju, rekla je u HRT-ovom Dnevniku Marijana Petir, koja na parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna zastupnica na listi HDZ-a u šestoj izbornoj jedinici.

Na pitanje kako to da se odlučila za HDZ, a ne za Domovinski pokret Miroslava Škore, s kojim je također pregovarala, rekla je da je ovo prijeloman trenutak za Hrvatsku i da ne bi željela pridonijeti da se glasovi od centra prema desno rasipaju jer “znamo kakav izborni zakon imamo”.

Dodala je kako je sa Škorom imala konstruktivne razgovore.

“On želi dobro Hrvatskoj jednako kao i ja, naši putevi kako to ostvariti i ciljevi i programi se ipak ponešto u tom dijelu razlikuju”, rekla je Petir.



Petir je rekla kako je s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejem Plenkovićem razgovarala o programima i projektima koji su važni za Hrvatsku, a koji se podosta odnose i na sektor koji ona podulje prati – poljoprivreda i ruralni razvoj. Smatra da možemo poziciju države članice Europske unije iskoristiti da pomognemo tom sektoru i cijelom gospodarstvu.

“Uspjeli smo u zadnji tren uvjeriti EK da odobri dodatnih 15 milijardi eura upravo za ruralni razvoj, što je izuzetno značajno”, dodala je.

Na pitanje zašto nije htjela biti na HDZ-ovoj listi za europarlamentarne izbore odgovorila je da se tada tražilo da se učlani u HDZ, što za nju nije bilo prihvatljivo, a što danas, kako je rekla, više nije tema razgovora. Važno joj je zadržati status nezavisne zastupnice, dodaje.

“Također mi je važno da se razumije da se ja još uvijek borim za HSS, doduše, na Visokom upravnom sudu, jer nemam drugih instrumenata, s još nekoliko entuzijasta, jer smatramo da je sve što je Krešo Beljak napravio sramotno, pogubno i vodi uništenju jedne od najstarijih stranaka u Hrvatskoj”, poručila je Petir.

Rekla je kako nikada nije zatvorila vrata HSS-u niti bi rekla da je HSS zatvorio vrata njoj, već da se radi o nedjelu predsjednika stranke Beljaka i njegovog užeg tima koji su “svi do jednog uhljebnici na listi SDP-a”.

Rekla je kako nikada nije zatvorila vrata HSS-u niti bi rekla da je HSS zatvorio vrata njoj, već da se radi o nedjelu predsjednika stranke Beljaka i njegovog užeg tima koji su “svi do jednog uhljebnici na listi SDP-a”.

“SDP zna da oni ne vrijede sami po sebi ništa jer to vidite po broju glasova koje su osvojili. Ja sam sama na europarlamentarnim izborima osvojila 48.000 glasova, oni svi zajedno nisu bili u stanju osvojiti 5000 glasova”, rekla je Petir, dodajući da se radi o neoprostivoj izdaji i prodaji.

Izrazila je uvjerenje da će HDZ zajedno s nezavisnima na svojim listama osvojiti većinu, a u slučaju potrebe podrške i koaliranja zalaže se da to bude s onima koji dijele iste programske vrijednosti i načela koja teže zaštiti općih ljudskih i tradicionalnih vrijednosti, piše HRT.

Komentari