Evo koji će zastupnici predstavljati nacionalne manjine u Hrvatskom saboru

Goran Mehkek / CROPIX

Državno izborno povjerenstvo u 21 sat počelo je objavljivati nepotpune rezultate parlamentarnih izbora koji se ažuriraju svakih 15 minuta. Evo tko će prema tim rezultatima u Hrvatskom saboru predstavljati nacionalne manjine.

Srpsku nacionalnu manjinu prema dostupnim rezultatima predstavljat će Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov. Najveći broj glasova dobio je Milorad Pupovac, 4679, a iza njega je Boris Milošević s 3635 glasova te Dragana Jeckov s 3587 glasova. U ovom trenutku obrađeno je 46,16 posto glasova.

Mađarska nacionalna jedinica mogla je glasovati samo za jednog kandidata, Roberta Jankovicsa, a slovačka i češka za Vladimira Bileka te talijanska za Furija Radina.

Veljko Kajtazi do sada je osvojio uvjerljivo najveći broj glasova, 1560 te je izgledno da će kao i u prošlom sazivu Hrvatskog sabora zastupati austrijsku, bugarsku, njemačku, poljsku, romsku, njemačku, rusinsku, rusku, tursku, urkajinsku, vlašku i židovsku nacionalnu manjinu, dok će albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku predstavljati Ermina Leskaj Prljaskaj s osvojenih 466 glasova.



Komentari