Davor Huić: Nakon izbora svijet će nam se srušiti na glavu

screenshot

Davor Huić iz Udruge Lipa objasnio je zašto se odlučio politički angažirati te izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Kaže kako biračima, to neće biti čudno niti velika razlika jer je aktivističku samo pretvorio u pravu političku akciju, a nije bilo stranke koja bi te ideje zagovarala, osim Fokusa i Pametnog, s kojima će surađivati.

“Hrvatska je zapela, nikako da se pokrenemo. Točke oko koje se krećemo su ubrzanje rasta, promjena načina na koji funkcionira ekonomija, javni sektor. Želimo EU standarde, a kaskamo 10 godina”, poručio je.

“SDP i HDZ ne mogu promijeniti paradigmu. Mi želimo ponuditi alternativu, smanjiti poreze, preveliki javni sektor i potrošnju, povećati transparentnost, srediti pravosuđe, imamo program, ne izmišljamo ga, imamo ga godinama”, istaknuo je i dodao da su ovo bitne stvari, a ne političke teme.

Treba nam država poput Irske ili Njemačke

“Vlada je svojim mjerama kreirala iluziju, svijet će nam se srušiti na glavu nakon izbora, sva druga pitanja osim – kako ćemo se izvući iz recesije – su drugorazredna”, zaključio je, a na pitanje kako to planira promijeniti bez većine, odgovara:



“Nije uvijek potrebna većina. S dva, tri, četiri ili pet mandata u Saboru možete puno toga napraviti. Možete biti glas, možete sudjelovati u Vladi i reći od ovog ne odustajemo”, poručuje Huić.

Vjeruje da nikad nije ponuđeno konkretno ono što oni nude te da je Glas poduzetnika narastao na tom pokretu nezadovoljnog privatnog sektora koji traži baš ono što oni nude.

Ponovio je kako je HDZ problem, a SDP nije rješenje te kako nam treba država slična Irskoj i Njemačkoj gdje naši ljudi odlaze, “a ne odlaze u Venezuelu ili Sjevernu Koreju”, prenosi N1.

 

Komentari