Davor Božinović o koaliciji s Miroslavom Škorom: Razgovarat ćemo. Ući ćemo u razgovore

N1

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) bori se za novi mandat, a prve izlazne ankete predviđaju im premoćnu pobjedu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prvi se osvrnuo iz redova HDZ-a na sjajne izlazne ankete, prema kojima HDZ ima 61 mandat, a Restart je na 44.

“Ovo su predikcije, ali naravno da smo zadovoljni i zahvalni smo biračima koji su očito prepoznali da smo u ove četiri godine vodili konzistentnu politiku. Treba podsjetiti da se HDZ od prvog dana mandata suočavao s ozbiljnim krizama i izlazio kao pobjednik.”

Domovinski pokret ima 16 mandata, s njima se može sastaviti vlada.



“Pričekajmo konačne brojke, ali prije svega, treba se zahvaliti biračima koji su izašli na izbore i opravdali odluku da je ovo pravi tajming za održati ih.”

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR Stigli prvi rezultati izlaznih anketa: Velika pobjeda HDZ-a, Restart koalicija podbacila

Je li Domovinski pokret prvi izbor?

“Kad vidimo što je na stolu, razgovarat ćemo, vjerojatno ćemo morati ulaziti u razgovore. Ali, nije isto ulazite li s većim ili manjim brojem mandata, o tome ovisi s kakvom snagom se ulazi u pregovore.”

Strože mjere nakon izbora?

“Pratimo situaciju na dnevnoj bazi. Pokušavamo cijelo vrijeme održati gospodarske aktivnosti, kad se radi o cijeloj Hrvatskoj, a tamo gdje se pojavi žarište, fokusiramo se na njegovo saniranje. Radi se posao onako kako se treba raditi”, rekao je Božinović za Vijesti.hr.

Komentari