Dalija Orešković: Nema veće bruke od čelnika SDP-a kada pričamo o antikorupcijskim aferama

Marko Todorov / CROPIX

Dalija Orešković, članica Stranke s imenom i prezimenom, gostovala je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirala priopćenje DORH-a, a na koje je reagirao čitav politički vrh.

“Zašto je DORH objavio tako suhoparno priopćenje i pozvao se na članak 6. nekog Zakona koji su mogli pročitati svi? Da je bio institucija kakva treba s čelnikom koji zna svoj posao, ne bi se pozvao na taj članak već imenom i prezimenom prozvao osobu za koju smatra da je izvršila pritisak. Tako bi pokazali da su nezavisni”, rekla je Orešković.

Dodaje kako se premijer Andrej Plenković često obrušavao i na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

“Od početka mu je bio kamenčić u cipeli kojeg je prilično dobro eutanazirao, po pitanju DORH-a je drugačija situacija, izborom nove glavne državne odvjetnice Plenković je pokazao da je insajder u samom DORH-u”, navodi te dodaje da se u svojoj pravnoj karijeri ne može sjetiti tužnijeg dana od onoga kada je glavna državna odvjetnica davala prisegu pred raspuštenim parlamentom.



“Smatram da je i njezin prethodnik imao isto problem poslušnosti i dodvoravanja. Davor Bernardić je posljednji koji bi o DORH-u trebao nešto reći, nema veće bruke od trenutnog čelnika SDP-a kada pričamo o antikorupcijskim aferama “, smatra Orešković.

“Bernardić je krenuo stopama čitave HDZ-ove svite obrušavajući se na Povjerenstvo, nema prave razlike između HDZ-a i SDP-a, nije im u interesu da postoji kontrola vlasti, sabotiraju svaki pokušaj da se uspostave nezavisne institucije”, govori.

“Treba nam puna fiskalna transparentnost, registar javne imovine i registar svih poslovnih odnosa”, smatra.

Koalicija Stranke s imenom i prezimenom i Restarta

“Oni u nama ne prepoznaju koalicijskog partnera, ne vidim što oni misle resetirati. Propustili smo u državi napraviti ono nužno, a SDP je imao priliku 2011. godine.

O ovim pitanjima nema kompromisa, naša opcija ne misli biti poslušna nikome osim našem biračkom tijelu kojem želimo poručiti da se na ovim parlamentarnim izborima odlučuje sudbina Hrvatske, svi dominantni politIči karteli, jedini politički cilj im je da stanje u Hrvatskoj ostane kakvo je i to neće dirati da si ne otpile granu na kojoj sjede”, zaključila je Orešković.

Komentari