ĆAĆA SE VRAĆA? Plenković prepisao program sa Sanaderove ‘jamstvene kartice’?

“Za mene su ljudi ispred politike”, glasio je slogan uz sliku Ive Sanadera.

Prizor je to sa sad već legendarne “jamstvene kartice” Ive Sanadera kada je ‘stavio ruku u vatru’ za pet stvari: smanjenje poreza, gospodarski rast, rast zaposlenosti, rast standarda te članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

HDZ predvođen Andrejom Plenkovićem u novom programu “Sigurna Hrvatska” ima 5 poglavlja nazvanih socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, ekonomska suverenost, osnažena državnost i globalna prepoznatljivost koja, čini se, dijele dosta toga s onim prije 17 godina. Pogledajte i sami…

Smanjenje poreza

Smanjit ćemo poreze i tako ojačati poduzetništvo, poljoprivredu i domaću proizvodnju‘, poručio je ‘stari HDZ’.
Manji poraz na dohodak i manji porez na dobit za poduzeća s prihodom do 7,5 milijuna kuna obećani sada savršeno bi se uklopili u stari program.



Gospodarski rast

‘Ulagat ćemo u znanost i tehnologiju, potaknuti izvoz i uvesti red u državne financije’, stajalo je u jamstvenoj.

Plenkovićeva ekipa obećala je sada uložiti 30 milijardi kuna u ravnomjeran regionalni razvoj i nove tehnologije, a i dodatnih pet milijardi kuna u inovacijepoduzetništvo i nove proizvode te povećati ulaganja u istraživanje i razvoj sa dosadašnjih jedan posto na 2,5 posto BDP-a.

Rast zaposlenosti

‘Povećat ćemo zaposlenost snažnim novim gospodarskim programima’, jamčio je Sanader.

I Plenković obećava nova radna mjesta. Ako mu povjerimo glas, 100.000 Hrvata više biti će zaposleno nego danas, tvrdi.

Rast standarda

‘Povećat ćemo standard boljom brigom za obitelj i umirovljenike, većim ulaganjem u školstvo i zdravstvo i poštovanjem hrvatskih branitelj’, pisalo je prije 17 godina.

Prosječna plaća ide na 7600 kuna, mirovine idu gore za najmanje 10 posto, milijarde kuna ići će u modernizaciju zdravstvenog sustava i zdravstvenu skrb, roditeljske naknade ići će u visini pune plaće, udvostručit će se dječji doplatak, obećava se sada.

Članstvo u EU i NATO savezu

Srećom, Sanader ovaj zadatak nije ostavio Plenkoviću u amanet, piše Dnevno.

Komentari