Butković: Bernardić je pobjegao s prvog sučeljavanja. Lako je biti sam na pressici i čitati što vam napišu

N1

Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković gostovao je u emisiji N1 i govorio o parlamentarnim izborima te dogovaraju li se na današnjem sastanku u Vladi HDZ-ove izborne liste.

“Nismo pričali o listama, one će se raditi za vikend, a u ponedjeljak će se nakon konzultacija sastati Nacionalno vijeće i Predsjedništvo stranke te donijeti konačnu odluku. Danas smo imali koordinaciju u Vladi oko dnevnih aktivnosti”, rekao je Butković i odbacio tvrdnju da su na sastanku brusili liste.

“Ostojić ima nostalgiju za Sjevernom Korejom, zato ju spominje, čudne su mi te izjave, danas smo razgovarali o državnim poslovima”, osvrnuo se na izjavu potpredsjednika SDP-a Rajka Ostojića.

Osvrnuo se i na izjave koje dolaze od strane Restart koalicije, koja pak smatra da je HDZ u izbornim obećanjima pretjerao jer ona nisu financijski održiva.



“Mi smo ovaj program napravili tako da smo sagledali trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo, vjerujem da će nam građani dati povjerenje da sve ostvarimo. Nismo prepisivali program iz 2011. godine kao Restart, nismo ponavljali floskule kao oni”, te dodaje da sve mjere koje su naveli u programu smatraju ostvarivima.

Butković kaže, osobno smatra da bi Davor Ivo Stier trebao biti na listi HDZ-a, dok za Milijana Brkića i Miru Kovača nije mogao komentirati. Na činjenicu da će izbori vjerojatno biti tijesni, Butković kaže:

“HDZ ide sam na izbore, SDP je okupio sve što je mogao s ljevice, Bernardić je uzeo svakoga tko mu pokuca. Na ovim izborima biramo između Plenkovića i Bernardića”:

Sučeljavanje između njih dvojice će se dogoditi, smatra Butković.

“Bernardić je pobjegao s prvoga, izvlači se da nije dobio poziv, lako je biti sam na pressici i čitati što vam napišu. Dođi u studio, sučeli se s onim tko te izaziva, to je najnormalnije. Vjerujem da će do njega doći, ljudi to očekuju”.

Što se Miroslava Škore tiče, Butković ponavlja, glas za Škoru je glas za SDP.

“Bitno je u kampanji pojasniti određene stvari, što smo postigli, naš program i kakav je izborni inženjering. Ne bojimo se Škore, vidjet ćemo tko će prijeći izborni prag i kakav će biti novi saziv Sabora. Žao mi je što je Ivan Penava otišao iz HDZ-a, no nakon naših unutarstranačkih izbora jedino jedinstveni HDZ može pobijediti i za to se ne bojim. Pričekajmo rezultate, HDZ nije zatvorena stranka”, rekao je Butković za N1.

Komentari