BIVŠI PREDSJEDNIK HNS-A Ovo je izbor mračna desnica s baštinom NDH s jedne strane ili HNS s druge

Dragan Matic / CROPIX

Ivan Vrdoljak objavi na društvenim mrežama napisao je da Hrvatska ima izbor između mračne desnice s ustaškom baštinom i HNS-a.

Time je Vrdoljak komentirao Škorinu izjavu da pozdravlja sudsku odluku o tome da pozdrav Za dom spremni u Thompsonovoj pjesmi Bojna Čavoglave nije prekršaj.

“Ovo je izbor – s jedne strane mračna desnica i ustaška baština iz NDH, a s druge strane HNS kao građansko liberalni centar.

Zar doista netko misli da je bilo ispravno slati Osječane, nacionalne manjine i Hrvate neistomišljenike u logore!???



Moja Hrvatska je otvorena i tolerantna zemlja i u mojoj Hrvatskoj domoljubne ikone nisu ljudi koji su 91. pobjegli iz Hrvatske, a sada im je nacija postala profesija.

Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?

Za mene se Hrvatska, Slavonija i Osijek vole radom, a ne profesionalnim hrvatstvom”, napisao je Vrdoljak.

 

Škoro: Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim i komunističkim simbolima

Podsjetimo, u srijedu je Visoki prekršajni sud donio odluku kako uzvikivanje uskliča “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira. Tom se prigodom oglasio i Miroslav Škoro na društvenim mrežama. U objavi Škoro pozdravlja presudu i smatra da je apsurd da se pozdrav u kontekstu Domovinskog rata uopće dovodio u pitanje.

ŠKORO O ODLUCI SUDA O ‘ZDS’ ‘Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim i komunističkim simbolima’

Komentari