Bernardić oštro po Plenkoviću: Orban je njegov prijatelj. Takva izdajnička politika nije se vodila od Khuena Hedervary-a

Davor Pongracic / CROPIX

Restart koalicija u središnjici SDP-a predstavila je svoj program za pravosuđe. Čelnik SDP-a Davor Bernardić prokomentirao je i aktualne događaje, a posebno se osvrnuo na ponovno svojatanje hrvatskog teritorija od strane Mađarske.

‘Orban je Plenkovićev prijatelj, on svojata hrvatski teritorij a zauzvrat mu Plenković isporučuje naftu. Takva izdajnička politika nije se vodila od vremena mađarona i Khuena Hedervary-a’, poručio je Bernardić.

Krratko je prokomentirao i napad na SDP-ovog međunarodnog tajnika i saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića. ‘Nisam se čuo s njim, žao mi je što se dogodilo Domagoju. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a dalje je sve na policiji’, kazao je.

‘Što se tiče samih izbora, ključni zadatak države i vlade i DIP-a je da svaki građanin može izaći na biračko mjesto. To je bio jedan od razloga zašto smo tražili stožer da građanima omogući da izađu na izbore, prvenstveno onima u domovima za starije, i jedan od razloga da se nastoje ispuniti svi uvjeti, bez obzira u kojem je dijelu svijeta građani žive da izađu na izbore’, rekao je Bernardić.



Ponovio da će Restart koalicija, pobijedi li na izborima, na prvoj sjednici Sabora donijeti Zakon o obnovi Zagreba. Na svom prijedlogu, kaže, već rade. ‘Cilj nam je da se građani vrate u svoje domove, da se građevinarstvo pokrene i da se zaustavi meštarenje nekretninama’, poručio je.

Kratko se osvrnuo i na Crobarometar koji Restart koaliciji daje prvu poziciju. ‘Nakon 5.7 pobijedit ćemo na izborima i onda ćemo sastaviti stabilnu vladu. Jedina prava anketa su izbori. Nije zahvalo komentirati ankete. Mi smo jednoj anketi imali da je HDZ trebao dobiti 6, a mi 2 eurozastupnika, po jednoj smo imali da je Kolinda predsjednica države’, podsjetio je Bernardić.

Komentari