Bandićev kritičar i HSLS-ov kandidat predstavio program za izbore: Potrebna je brža obnova Zagreba

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na HDZ-ovim izbornim listama nalaze se i HSLS-ovi kandidati koji imaju realnu šansu za proći u Sabor. Među njima su predsjednik stranke Dario Hrebak u drugoj izbornoj jedinici, ali i Darko Klasić u prvoj izbornoj jedinici.

Klasić je inače inženjer medicinske radiologije i politički aktivist, a nalazi se na visokom petom mjestu na listi koju predvodi čelnik HDZ-a Andrej Plenković.

Iako je u nacionalnoj javnosti slabo poznat, Klasić je itekako aktivan na u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Često kritizira poteze gradske vlasti Milana Bandića, a u svom predstavljanju javnosti obećao je borbu za niže poreze, manje birokracije, veću transparentnost i digitalizaciju…

“U politiku sam se uključio kao aktivist jer nisam mogao gledati kako grad ignorira stvarne komunalne probleme mojih susjeda dok istovremeno troši milijune kuna na bedastoće. Iako sam uspio pokrenuti rješavanje kvartovskih problema, rješavanje krucijalnih prometnih i komunalnih problema centra i zapadnog dijela grada ostala su na žalost neriješena i zapletena u šumi gradske administracije kao izgovor za nedjelovanje gradske uprave i Milana Bandića.



U Gradskoj skupštini shvatio sam kako se borba za ono što bi trebalo biti normalno ne može voditi na komunalnom nivou – problem građana u ulici nije uzrok, već posljedica problema na razini grada. Iznimno mi je drago da sam nekim inicijativama poput zaustavljanja izgradnje kampa HNS na Sveticama uz netransparentni ugovor ili postavljanja 200 javnih satova u Gradskoj skupštini pridonio zaustavljanju nepotrebnog trošenja novca Zagrepčana.

Nažalost, veliki broj ljudi koji se bave politikom od politike živi te je od iste i napravio profesiju. Osobno ne shvaćam politiku kao prihod niti kao borbu za fotelje jer svakodnevno i dalje radim u svojoj profesiji od koje živimo moja obitelj i ja. To je možda i razlog zašto nisam klasični političar, jer uvijek mi je bilo draže uložiti vrijeme u rješavanje nekog lokalnog problema nego u beskrajne sastanke i sjednice. Problem profesionalnih političara gotovo je isti kao kod danas ‘novootkrivenog’ domoljublja, gdje se nešto iskreno i prirodno ekonomski ili politički eksploatira iako je davne ’91 bilo normalno sa dečkima iz kvarta ustati i braniti Hrvatsku bez potrebe da se time danas hvalimo. Na povijest ne možemo utjecati, ali na budućnost možemo.

Zapravo, politiku od prve akcije na Črnomercu pa sve do ove kampanje za Hrvatski sabor shvaćam kao borbu za one koje političari vole spominjati pred izbore i zaboravljati poslije izbora, za tzv. male ljude, jer na kraju bitno je samo tko smo mi kao ljudi, a ostalo su nijanse.

Zato ću se kao jedini liberalni kandidat prve izborne jedinice, uz vaše povjerenje na izborima, u Saboru boriti za brzu i pravednu obnovu našeg Zagreba, za niže poreze i protiv parafiskalnih nameta, za manje birokracije i više digitalizacije, za prilike za mlade i sigurnost za one starije te za transparentnost na svim razinama javne vlasti – jer sve je to na kraju naš novac, novac građana. Borit ću se jednako kao što sam se borio prvi puta kada nisam mogao prešutjeti nepravdu.

Kako? Neumorno”, napisao je Klasić na svom Facebook profilu.

 

Javnosti se Klasić obratio i putem videa na Facebook profilu.

Evo što sve liberalni kandidat ima reći o sebi i što želi napraviti ako uđe u Sabor:

Komentari