Bačić: Većina kandidata se zna, definitivno ćemo izborne liste zaokružiti u subotu

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Branko Bačić, potpredsjednik HDZ-a o sučeljavanju, izbornim listama, ali i sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem govorio je za RTL Danas.

“Još je dosta do 29. lipnja i vašeg sučeljavanja. Rekao bih da je već bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao”, rekao je u razgovoru za RTL Danas potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić odgovarajući na pitanje hoće li doći do sučeljavanja na ovoj televiziji Andreja Plenkovića i Davora Bernardića.

Na novinarski upit što u sučeljavanju očekuje od Bernardića, Bačić kaže kako će to biti najbolja prigoda da birači vide kolika je razlika između njega i Plenkovića.

“Čak i oni koji će birati Škoru, trebaju znati da će ustvari dati glas Bernardiću”, kaže Bačić.



Dodao je kako će u subotu, 13. lipnja s predsjednicima županijskih organizacija, sukladno s prijedlozima s terena, odlučivati kako će izgledati struktura izbornih lista.

“Većina kandidata se zna, ali definitivnu ćemo listu zaokružiti u subotu”, kaže potpredsjednik HDZ-a.

U subotu će odlučiti i o tome hoće li na listi u 9. izbornoj jedinici biti Božidar Kalmeta.

“On je za nas kandidat koji može na liste”, kaže Bačić te dodaje kako je Davor Ivo Stier predlložen od strane zagrebačke organizacije te će biti visoko na listi, a Miro Kovač, nastavio je, nije predložen.

Na novinarski upit kako su blisko surađivali s Milijanom Brkićem kojega više nema te ima li mjesta za njega, kaže: “Mislim da je članstvo HDZ-a na unutarstranačkim izborima, na kojima smo birali prvih šest dužnosnika stranke, tim pristupom jasno dali do znanja kojim putem i programom treba voditi HDZ”.

Bačić je rekao kako za svakoga ima mjesta te od kada je Plenković predsjednik svi članovi su jednako uvažavani, osim ako nije bilo određenih postupaka koji su činili štetu stranci.

Zorana Milanovića prozvali ste za lijenost, a on vas da ste primili skupi ronilački sat, pitali su Bačića za komentar u RTL-u Danas.

“Bilo bi dobro da predsjednik izađe iz ove kampanje. Očito su procijenili u Restart koaliciji da Bernardić nije dovoljno jak lider koji se može suprostaviti Plenkoviću pa se predsjednik stalno uvlači u kampanju i otvara svjetonazorske teme. Što se tiče tog slučaja, nas smo se dvojica oko toga sučelili u Saboru 2013., kad je njegova Vlada pokušala privatizirati ACI. Radi se o poklonu, koju smo svi mi zaslužni članovi Uprave, Nadzornog odbora i utemeljitelji dobili za 25. obljetnicu ACI-a. Nisam procjenjitelj satova niti urar, ali taj sat vrijedi puno manje no što je predsjednik rekao. Kasnije sam ga poklonio jer ni ne koristim satove”, zaključio je Bačić.

Komentari