Anušić o Slavoniji: ‘Vlada je puno učinila za ovaj dio Hrvatske’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

HDZ-ov nositelj izborne liste u 4. izbornoj jedinici, osječko-baranjski župan Ivan Anušić u četvrtak je poručio kako je cilj ponoviti izborni rezultat iz 2016. godine kada su osvojili šest mandata, a potrudit će se osvojiti i sedmi mandat.

U izjavi novinarima na glavnoj osječkoj gradskoj tržnici, gdje su se HDZ-ovi kandidati družili s građanima, Anušić je kao argument naveo je da su Županija i Vlada puno učinili za ovaj dio Hrvatske, posebice kroz projekt “Slavonija, Baranja i Srijem“.

Dodao je kako tržnica nije slučajno odabrana jer je u vrijeme koronakrize upravo iz te županije upućena inicijativa da se tržnice otvore kako bi brojni OPG-ovi moglo nesmetano funkcionirati.

OPG-ovi budućnost poljoprivrede

“Oni su budućnost poljoprivrede i razvoja županije i trebamo ih poticati. Županija ima niz mjera kako bismo im pomogli zbog problema koje je prouzročila pandemija.



Sve je spremno za početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće čija će izgradnja početi ove godine.

Zbog nekih tehničkih problema u slaganju sustava financiranja i koronakrize kasnimo oko šest mjeseci, ali uvjeren sam da će Centar biti završen iduće godine“, rekao je.

Komentirao Miroslava Škoru i Vesnu Vučemilović

Komentirajući to što Miroslav Škoro ipak nije nositelj liste Domovinskog pokreta u ovoj izbornoj jedinici već je to njegova sestra Vesna Vučemilović, Anušić je odgovorio kako se nadao kako će na listama drugih stranaka biti najjači kandidati.

“Škoro je otišao u 2. izbornu jedinicu, to je njegova odluka i mislim da njega treba pitati zašto nije ovdje nositelj liste Domovinskog pokreta. Ovdje će njegova sestra biti nositeljica liste i nadam se da ću imati priliku s njom razgovarati o projektima te kako vidi Slavoniju i Hrvatsku u budućnosti“, dodao je Anušić.

Salapićeva kandidatura ne bi donijela nikakvu dodanu vrijednost

Pojasnio je i zašto nije htio prihvatiti da jedan od kandidata na listi u 4. izbornoj jedinici bude HDSSB-ovac Josip Salapić kazavši kako je procijenio da u ovom trenutku njegova kandidatura HDZ-u u ovoj izbornoj jedinici „ne bi donijela nikakvu dodanu vrijednost“ te bi možda dovela “do svojevrsnog protesta članova i birača HDZ-a“ na ovom području.

Na upit na koji se način kao kandidat u 4. izbornoj jedinici uklapa Zagrepčanin Marko Pavić, ministar Regionalnog razvoja i fondova EU, Anušić je odgovorio da se “uklapa vrlo dobro“ jer je Pavićevo Ministarstvo nositelj svih aktivnosti koje se provode kroz projekt “Slavonija, Baranja i Srijem“.

“Projekt ‘Slavonija, Baranja i Srijem’ ostavština ove Vlade”

Pavić je istaknuo kako je Projekt ‘Slavonija, Baranja i Srijem’ ostavština ove Vlade i da stoga traže “potporu građana za njegovo ‘drugo poluvrijeme’ kako bi ga dodatno proširili i osigurali sredstva za razvoj ovoga područja“. Po njegovim riječima do sada je iz tog projekta ugovoreno ukupno 12,5 milijardi kuna, a 4,5 milijarde kuna isplaćeno.

“Upoznao sam Slavoniju kada smo pripremali projekt ‘Zaželi-zapošljavanje žena’ i sada tražimo potporu za drugi mandat kako bismo nastavili taj projekt kojeg je Europska komisija ocijenila kao jedan od najuspješnijih regionalnih projekata u EU.

Poruka Vlade i premijera je da iskustvo i dobru sinergiju koju smo do sada imali između nacionalne, regionalne i lokalne vlasti osiguramo i ubuduće i pokažemo građanima da im možemo osigurati bolji život u ovom dijelu Hrvatske“, zaključio je Pavić.

Komentari