Ankica Mamić za Otvoreno: U ovom sučeljavanju Plenković i Bernardić su potukli i politiku i smisao sučeljavanja

screenshot

Nakon jučerašnjeg sučeljavanja na RTL-u dvojce najizglednijih kandidata za budućeg premijera Hrvatske, društvene mreže su bile užarene od komentara i analiza istog.

Kako je sučeljavanje prošlo te je li Andrej Plenković potukao Davora Bernardića u duelu, za portal Otvoreno komentirala je  Ankica Mamić:

“U ovom sučeljavanju Plenković i Bernardić su potukli i politiku i smisao sučeljavanja. Ljudi koji se natječu za najvišu poziciju u državi, trebali bi slati poruke onim građanima koji još nemaju svoj politički izbor ili ga tek traže i to na način da pokušaju, u ovako velikom formatu, građanima prenijeti najvažnije odrednice svog budućeg političkog djelovanja ako se izbore za mjesto premijera države, no to se ovdje nije dogodilo”, kaže Mamić.

Mamić smatra kako svađa na osobnoj razini, kakvu smo imali prilike gledati u debati, nema nikakvu svrhu, osim što izaziva još veću odbojnost građana prema politici.



“Ovo je bila nekakva svađa na osobnoj razini koja je meni kao gledatelju bila neslušljiva. Ništa se nije moglo čuti, niti se je moglo zapamtiti apsolutno išta korisno od onoga što je izrečeno. Tako da je na vidim nikakvu svrhu takvih sučeljavanja, osim što dižu zgađenost građana politikom”, zaključuje Ankica Mamić.

Komentari