Zvonko Kolobara novi direktor BAT Adria regije

Novi direktor Adria regije British American Tobacca (BAT) je Zvonko Kolobara, dosadašnji član Uprave za maloprodaju, objavili su u utorak iz BAT-a navodeći kako je novu dužnost Kolobara preuzeo 1. siječnja.

Dosadašnji generalni direktor bio je Antal Bekefi koji je na tu funkciju došao 1. siječnja 2018. godine.

Adria regija kojom se upravlja iz Zagreba obuhvaća osam tržišta, navodi se u priopćenju.

Adria regija tako uz Hrvatsku i Sloveniju obuhvaća i BiH, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. U sklopu nove organizacije BAT grupe, Adria postaje dio velike regije južna Europa (SEA) sa središtem u Italiji.



”BAT u ovoj regiji ima snažnu tržišnu poziciju, kvalitetne odnose sa svim ključnim dionicima i izvrstan tim. Naš fokus će u narednim godinama biti jačanje biznisa u svim segmentima i nastavak ulaganja u zaposlenike”, izjavio je Kolobara.

Kolobara je, kako se navodi u priopćenju, na najvišim upravljačkim pozicijama velikih kompanija od 2006. godine. Menadžersku karijeru započeo je u Dukatu/Lactalisu, gdje je radio na raznim upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj i diljem šire regije. U sustav TDR-a došao je 2013. kao član Uprave za prodaju.

Po preuzimanju TDR-a od strane BAT-a, Kolobara je podržao uspješan proces integracije TDR-ovih biznisa diljem regije u BAT-ov globalni sustav nakon čega je bio član Uprave zadužen za maloprodaju.

Iz BAT-a u priopćenju podsjećaju da su jedan od najvećih privatnih investitora i poslodavaca sa 1.650 zaposlenih u Hrvatskoj.

BAT uz proizvodnju i maloprodaju dodanu vrijednost domaćem gospodarstvu stvara i u segmentu poljoprivrede s obzirom da je najveći otkupljivač domaćeg duhana s mrežom od preko 500 kooperanata u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Komentari