Zračne luke u priobalju očekuju unosnu posezonu

Screenshot HRT

Zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas komentirao je rezultate turitičke sezone te prognoze za nadolazeću posezonu.

Najave avio kompanija za postsezonu u Zračnoj luci Dubrovnik su jako dobre za rujan i listopad, ponajprije zahvaljujući britanskim i američkim avio kompanijama. Američke lete osam puta tjedno do 3. listopada, a britanske jednako često do konca listopada, javlja HRT.

Situacija je odlična i u splitskoj zračnoj luci koju je samo ovog vikenda posjetilo 190 zrakoplova i 40 tisuća putnika.

Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split, kazao je za Dnevnik HTV-a kako kao i u Dubrovniku očekuju jako dobru posezonu. Radi se o 1500 letova i 400 tisuća putnika. Britansko tržište je živo i svi avioprijevoznici su potvrdili da će letjeti u rujnu i listopadu, rekao je i dodao kako će i Skandinavija biti dobro povezana.



“Očekujemo jako dobru posezonu”, naglasio je.

Na pitanje koji je to postotak u odnosu na 2019. godinu, Bilas je rekao kako će biti na 40 posto ukupnog prometa iz 2019., a to je milijun i tristo do milijun i četrsto tisuća putnika.

Rekao je kako je Zračna luka Split trenutno najbolja zračna luka po broju putnika. 2019.g. zabilježeno je 3,3 milijuna putnika, a danas je zabilježen milijunti putnik ove godine. Što je kako kaže, optimistično.

Bilas govori kako je Zračna luka Split neposredno prije covid krize otkupila od Kaštelanskih staklenika 250 tisuća kvadrata zemljišta za proširenje.

Komentari