Zlatna kuna za najbolje poduzetnike, evo tko su dobitnici

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

U još jednoj izazovnoj godini obilježenoj pandemijom Hrvatska gospodarska komora dodijelila je nagrade najboljim poduzetnicima. Zlatna kuna otišla je najuspješnijim tvrtkama koje su unatoč pandemiji osvajali nova tržišta i zapošljavali.

Ovo su dobitnici Zlatne kune, naši gospodarski junaci i čelnici uzornih tvrtki koje su u nemiloj krizi rasle, izvozile i zapošljavale, prenosi HRT

– Vi imate snagu da promijenite ovo društvo kroz inovacije, digitalnu transformaciju, održivost, zelenu tranziciju i odgovoriti na izazove pred nama, rekao je Luka Burilović, predsjednik HGK.

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača pištolja, karlovački HS produkt najuspješnija je velika tvrtka koja je i u izazovnoj 2020. ulagala u nove proizvode i ostvarila dobit.



– Naši su poslovni rezultati za 40 posto bolji od 2019., a 2021. nam je još bolja, znači da smo dobro predvidjeli učinke covid krize, izjavio je Željko Pavlin, direktor HS Produkta.

Splitska tvrtka GETE TREID za sanaciju i izgradnju deponija najuspješnija je srednja tvrtka a poznati studio za video igre GAMEPIRES najbolja mala tvrtka. Zagrebački Doking okitio se Zlatnom kunom za inovacije.

S oko 17 milijardi kuna i Vlada je pripomogla tvrtkama da ne dođe do potopa gospodarstva kazao je premijer Plenković.

– Ta sredstva su omogućila rad na likvidnost tvrtki, plaće i egzistenciju obiteljima, mi očekujemo ove godine rast od 9 posto, tome su sigurno pridonijeli poduzetnici i privatni sektor, kazao je Andrej Plenković, hrvatski premijer.

Poduzetničke projekte brže mogu pogurati i povoljniji krediti PBZ banke koja se uz Croatia osiguranje također okitila Zlatnom kunom.

Komentari