Zima je pokucala na Lička vrata i na Plitvice dovela sve više gostiju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zima je pokucala na Lička vrata i na Plitvice dovela sve više gostiju. Gotovo svi resorti u okolici Plitvičkih jezera i njihove drvene i modularne kućice popunjeni su vikendima do kraja godine. Interes je tolik da se kapaciteti, unatoč čestim otkazivanjima zbog epidemije, brzo ponovno popune. Iznajmljivače je ovih dana obišla i naša ekipa.

Jutros podno Mrsinja temperature u minusu.

– Malo da i djeca vide šta je to zima, u Zagrebu već dugo ni zime ni hladnoće ni ničega, kaže Ljiljana Serdar iz Zagreba.

Zima i Lika dobro se sljubljuju, a gosti koji ovu destinaciju odabiru za zimski odmor, to i traže. Interes za gorsku hrvatsku, vjeruju turistički radnici, i ove će godine biti iznad očekivanja.



– Koliko razgovaram s ljudima stvarno nemaju neki afinitet putovati u Austriju, Njemačku na skijališta. Mislim da će doći k nama u Liku, kaže Dario Pap, vlasnik turističkog resorta Mrzlin Grad u Vrelu.

U okolici Plitvica, koje sada imaju izrazito popularne cijene ulaznica, luksuzni rezorti nude samostalne objekte idealne za one goste koji žele biti izolirani u prirodi.

– Vidim da mi iskreno i nemamo problem s kovidom i s uvođenjem novih mjera jer nama tek sad u ovoj situaciji sve više gostiju dolazi, ističe Valentina Luketić, voditeljica turističkog resorta Fenomen Plitvice u Plitvica Selu.

I kampovi s modularnim kućicama u ovo zimsko vrijeme nemaju problem s popunjenošću i zadovoljnim gostima.

– Jako je lijepo, jako je ugodno, upravo idemo na Plitvice pa se vraćamo ovdje. Klinci su oduševljeni, kaže Ivana iz Daruvara.

– Nismo navikli na ovo, djeca nisu ni znala šta je mraz, mi smo iz Rijeke, kažu Marina i Matija.

Zbog sve većeg broja oboljelih od korone, sve je više otkazivanja rezervacija, no isto tako mnogi su na listi čekanja pa se ispražnjeni objekti ponovno lako pune.

Do Nove je Godine oko Plitvica gotovo sav smještaj rasprodan, a bude li snijega, zimska će se sezona u Lici itekako produžiti.

Komentari