ZAGREBAČKA ZRAČNA LUKA DOŽIVJELA NOVI UDARAC Svjetski poznata aviokompanija zatvorila ured na ‘Tuđmanu’ i dala otkaze svim radnicima!

Zagrebačka zračna luka ”Franjo Tuđman” doživjela je novi poslovni udarac i to unaprijed, za sljedeću godinu. Aviokompanija Emirates nakon tri i pol godine rada zatvorila je svoj ured u Zagrebu te otkazala letove na liniji Dubai-Zagreb u 2021. godini, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Veliki zrakoplovi tipa B777-300ER koji su bili svakodnevni u Zagrebu tako se uskoro neće vratiti u glavni grad Hrvatske.

Emirates su prvo zbog pandemije korona virusa otkazali sve letove za Zagreb do kraja godine, uključujući i ljetni period da bi sada isto učinili i za sljedeću godinu. To će biti veliki financijski udarac za zagrebački aerodrom s obzirom da su zrakoplovi B777-300ER tvrtke Emirates svakodnevno slijetali u Zagreb, a procjenjuje se da je direktna linija za Dubai godišnje privukla na zagrebački aerodrom nekoliko desetaka tisuća novih putnika te više stotina situća tona cargo prometa, prenosi Jutarnji list.

Emirates je samo jedna od 13 svjetskih aviokompanija koja tijekom ljetnog reda letenja nije realizirala najavljene letove za Zagreb i prva koja je objavila da sljedeće godine neće slijetati na zagrebački aerodrom. No, od nedjelje će Zagreb biti povezan direktnim letovima s Kijevom. Naime, avion čarter tvrtka Windrose Airlines u nedjelju prvi put slijeće na zagrebački aerodrom i do daljnjega će povezivati glavne gradove Hrvatske i Ukrajine.



Komentari