VISOKOKVALITETNI TURIZAM Turističke tvrtke ‘regrutiraju’ djelatnike za sljedeću godinu, nagrađuju svoje zaposlenike za dobro odrađen ovogodišnji posao

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Iako na početku sezone nije izgledalo da će ona biti optimistična ipak je Hrvatska ostvarila zavidne turističke rezultate. Vodeći se tim optimizmom, turističke tvrtke već su krenule “u potragu za radnom snagom” za sljedeću godinu.  

Tako iz jedne od najvećih turističkih tvrtki Valamara ističu kako će nagraditi sve svoje djelatnike za ostvarivanje dobrih rezultata u ovoj iznimno zahtjevnoj sezoni. Stimulacije će iznositi do 1600 kuna.

Kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar je ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna odnosno  do 4100 kuna po djelatniku. Osim toga, u Valamaru su već krenuli s regrutiranjem radnika za 2022., piše Poslovni dnevnik.

U Plavoj laguni naglašavaju da se ove godine vraća na snagu odredba Kolektivnog ugovora o neto stimulacijama za vrijeme sezone pa će radnik kao i u prijašnjim sezonama ostvariti pravo na 3848 kuna – po 900 za svibanj, lipanj i kolovoz, te 1148 kuna za srpanj.



U Maistri navode da su nagradili svoje zaposlenike za ostvarene rezultate u ljetnoj sezoni isplatom novčane nagrade u razdoblju od srpnja do rujna u ukupnom iznosu od 4200 kuna. Nagrada je isplaćena svim zaposlenicima u radnom odnosu, stalnim i sezonskim.

“Kako bi se zadržali djelatnici u turizmu, u Valamaru je pokrenut program za cjelogodišnje zapošljavanje do sljedeće turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima kroz program zapošljavanja bi 400 najlojalnijih sezonaca u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno i osigurali cjelogodišnji posao”, istaknuli su iz Valamara.

Sve se to radi s ciljem razvoja turizma visoke kvalitete. Nužno je povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.

Već po završetku ove sezone Valamar opet pokreće niz inicijativa iz programa Dobar posao u Valamaru te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao, piše Poslovni dnevnik.

Komentari