Velika Britanija ukida sve mjere od 19. srpnja! Avioprijevoznici povećavaju broj linija prema Hrvatskoj

Pixabay

Unatoč pandemiji koronavirusa, Velika Britanija od 19. srpnja ukida sve mjere! Potvrdio je to premijer Boris Johnson. Ukidanje mjera znači da će Britanci moći putovati u inozemstvo, a po povratku više neće morati u obaveznu samoizolaciju. 

Slijedom toga, odmah su reagirale zrakoplovne kompanije. Buking je porastao, a ponovno se uvode brojne linije, uključujući i one prema Hrvatskoj.

Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja srpnja uvodi čak devet linija prema hrvatskim zračnim lukama. Od 19. srpnja Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše Croatian Aviation.

Jet2 povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.



Letovi prema Zračnoj luci Split:

– iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom

– iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom

– iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom

– iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

 – iz Birminghama, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

– iz Edinburgha, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom

Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj – Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja u najavi su tri međunarodne linije:

– iz Birminghama, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom

– iz Londona, od 25. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom

– iz Manchestera, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom

Riječ je o manjem broju linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no kompanija ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.

U posljednjem tjednu srpnja, kada će s prometom krenuti svih 9 spomenutih linija, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova te ponuditi gotovo 8700 sjedala prema, odnosno iz Hrvatske. Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala.

Komentari