USPJEŠNO BOŽIĆNO POSLOVANJE ZA GLOBALNU TEHNOLOŠKU TVRTKU: Apple prodao impresivan broj iPhonea oko Božića

Pixabay

Osim što su nedavno prešli vrijednost od tri bilijuna dolara, Apple se može pohvaliti i impresivnim brojkama prodaje njihovih novih iPhonea u protekloj blagdanskoj sezoni.

Wedbushov analitičar Daniel Ives naveo je u nedavnom istraživanju da je Apple u protekloj blagdanskoj sezoni prodao čak 40 milijuna svojih novih pametnih telefona, pa se može pretpostaviti da su se mnogi ugodno iznenadili proteklog Božića.

Te su brojke i za Apple poprilično velike, pogotovo ako se u obzir uzme globalna nestašica čipova zbog koje je poprilično teško, a i skupo doći do tehnoloških proizvoda. Iveosovo istraživanje koje je kasnije objavio Philip Elmer-DeWitt, također je predvidjelo da će vrijednost tehnološkog giganta iz Cupertina prijeći tri bilijuna dolara, što se 3. siječnja uistinu i ostvarilo.

Kako prenosi Gizmochina, analitičari predviđaju da će prodaja iPhonea 13 nastaviti rasti i u 2022. godini, jer Apple nije uspio zadovoljiti potražnju u posljednjem kvartalu prošle godine. U tom je razdoblju, naime, potražnja nadmašila ponudu za čak 12 milijuna jedinica.



Iz tog razloga analitičari navode da će se ponuda smanjivati u sljedeća dva kvartala, sve dok nestašica čipova barem malo ne popusti.

Podsjetimo, Apple je lansirao iPhone 13, 13 mini, 13 Pro i 13 Pro Max modele u rujnu 2021. godine. Unatoč neznačajnim vizualnim promjenama i blagim hardverskim nadogradnjama, izuzev veće stope osvježavanja kod Pro modela i bolje autonomije, tvrtkini su novi pametni telefoni i dalje vrlo tražena roba.

Komentari