Ulagači traže lokacije na kojima će povrati investicija biti najveći

AHF

Jedna od vodećih konferencija o investiranju u turizam i hotele u jugoistočnoj Europi Adria Hotel Forum (AHF), održat će se 18. i 19. veljače u zagrebačkom Hilton Garden Inn hotelu.

Na toj godišnjoj konferenciji sudjelovat će mnogi vlasnici hotela, investitori, menadžeri, konzultanti, bankari, odvjetnici i financijski savjetnici iz zemlje i inozemstva.

Novi organizator AHF-a je od prošle godine tvrtka Bench Events, koja diljem svijeta organizira konferencije o hotelijerstvu, a u Europi su pokrenuli projekt IDEEA, usmjeren na ulaganje u razvoj hotelijerstva u istočnoj i srednjoj Europi. Nakon Zagreba, kako je najavljeno, sljedeće IDEEA događanje održat će se u rujnu u Pragu.

Osnivačica AHF-a, a sadašnja generalna direktorica za središnju i istočnu Europu te konferencije Marina Franolić je izrazila zadovoljstvo što je od sada AHF dio IDEEA platforme.



Umjetna inteligencija ulazi u hotelijerstvo

Na AHF-u će se raspravljati o promjenama nastalim slijedom globalnih događanja 2018. i 2019. godine. Na turističku kartu vratile su se zemlje poput Turske i Grčke te zemlje sjeverne Afrike. Turističko tržište promijenilo je tokove te je za očekivati da će na isti način i kapital tražiti lokacije na kojima će povrati investicija biti najveći.

Jedna od tema ovogodišnje konferencije AHF-a je budućnost hotelijerstva, a predsjednik Bench Eventsa Jonathan Worsley je to prokomentirao kao važnu temu, jer na svjetsku hotelsku industriju utječe tzv. “četvrta industrijska revolucija”. Objasnio je kako je to digitalizacija hotelijerstva, jer se zbog tehnologije usavršava robotika i umjetna inteligencija koja će uskoro ući i u hotelijerstvo.

Mnogi stručnjaci iz turizma i hotelijerstva na AHF-u će razmijeniti znanja i iskustva, a takve se konferencije organiziraju i zbog umrežavanja hotelijera, konzultanata te ostalih stručnjaka iz hotelijerske i turističke industrije.

Prema podacima Indeksa regionalne konkurentnosti za 2019. godinu vidljivo je kako se Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Albanija u proteklih nekoliko godina pomiču prema gore, a zbog toga je i sve više investitora zainteresirano za ulaganja u turizam i hotelijerstvo u tim državama. Postoji veliki interes ulaganja u hotele u gradovima u Hrvatskoj, ali isto tako i u neka obalna turistička odredišta.

Komentari