U samo nekoliko dana povučen je niz proizvoda, u Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak

Ilustracija Foto: flickr.com

U zadnjih nekoliko dana povučen je niz proizvoda iz trgovina. Udruga za zaštitu potrošača Grada Karlovca – Korana održala je sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede s ciljem da se zaštiti zdravlje potrošača.

“Sastanak je bio konstruktivan i ne samo da smo raspravljali o povlačenju hrane, raspravljali smo o puno širim temama i kako iskontrolirati cjelokupno tržište. Ovo je bio jedan u nizu sastanaka koji ćemo održati s njima”, rekla je predsjednica Udruge Marina Novaković Matanić za Hinu.

Od 27. srpnja do danas, povučeno je više proizvoda od prosjeka, čak 14 različitih proizvoda u kojima je utvrđen pesticid etilen oksid, a koji se koristi u procesu proizvodnje.

“Kada je riječ o zadnjem pesticidu, on je povučen u cijeloj Europi jer se našao u aditivu koji je proizveden u trećim zemljama”, naglasila je.



U raspravu će se uključiti i Državni inspektorat, Carinska uprava te Ministarstvo zdravstva koje je nadležno za kakvoću voća koje se primjerice nalazi na tržnici.

“Nama je intencija da zaštitimo zdravlje potrošaća i na tome ćemo inzistirati. Razgovarali smo o tim kaznama koje mi predviđamo i za uvoznike i za trgovce”, rekla je.

Istaknula je kako su inzistirali na tome da proizvođač odgovara za nepoznate tvari koje se nalaze u njegovim proizvodima, pogotovo ako je još i znao za njihovo postojanje.

Komentari