U Petrinji otvoren obnovljeni dječji vrtić

Pixabay

Potresom teško oštećeni dječji vrtić Slap u Petrinji, konačno je obnovljen! Uloženo je oko tri milijuna kuna. Gradonačelnica Magdalena Komes zahvalila je Raiffeisen banci koja se donacijom upisala u “listu prijatelja kojima su vječno zahvalni”.

Na svečanom otvorenju Slapa, objekta Dječjeg vrtića Petrinjčice, osim gradonačelnice Komes i ravnateljice vrtića Nataše Vidović, bile su i predstavnice Raiffeisen banke (RBA) – predsjednica Uprave koja je vrtić i otvorila Liana Keserić i inicijatorica donacije za obnovu Zrinka Antunović.

Prvi obnovljeni objekt javne namijene u Petrinji obnovljen je zahvaljujući donatorima iz RBA. Osim što je obnovljen, potpuno je i spreman za prihvat petrinjskih mališana u ovoj školskoj godini jer je banka, osim financijskom pomoći, u obnovi sudjelovala i po načelu “ključ u ruke”.

Na vrtiću je utvrđena šteta na konstrukciji i na nekonstruktivnim elementima, a dogovorene su i dodatne preinake kako bi vrtić bio u skladu s novim standardima.



Kako ističu iz RBA, donatori nisu samo pridonijeli sigurnosti najmlađih, nego i budućnosti Petrinje. Obnovljeni objekt najbolji je primjer društveno odgovornog poslovanja i brige za zajednicu.

Gradonačelnica je tom prigodom podsjetila kako je Petrinja u katastrofalnim potresima najteže pogođeni grad.

“Jedini smo ostali bez našeg centra grada, srca svakog mjesta. Međutim, srce Petrinjaca je ispunjeno dobrotom brojnih prijatelja. Nalazimo se u možda i najtežem trenutku povijesti ponosne Petrinje, u danima kada nam je pomoć zaista potrebna, a naša velika sreća je što se pokazuje kako kao grad, kao Petrinjci, u tom smislu nismo sami”, rekla je Magdalena Komes.

Komentari