U industriji pao broj zaposlenih za 2,7 posto u odnosu na prošlu godinu

ilustracija

Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na veljaču, dok je u odnosu na ožujak prošle godine smanjen za 2,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 7,4 posto, a rast u proizvodnji tekstila, za 9,8 posto.

Na godišnjoj razini statistika pokazuje da je većina djelatnosti zabilježila pad zaposlenosti, pri čemu je najveći pad zabilježen u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 19,5 posto.

Pad zaposlenih i u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda

Znatniji se pad broja zaposlenih u ožujku ove u odnosu na ožujak prošle godine bilježi i u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 18 posto, proizvodnji strojeva 11,1 posto, proizvodnji odjeće 7,7 posto, proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda 7,5 posto, itd.


Rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika, uz ostalo, registrira u proizvodnji tekstila, za 7,9 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za pet posto, itd.

Po podacima DZS-a, u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje broj zaposlenih u industriji je pao za 2,6 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do ožujka ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 0,2 posto.

Komentari