U Bjelovaru otvoreno reciklažno dvorište vrijedno 6,6 milijuna kuna

Bjelovar
foto: Štefan Brajković

U okolici Bjelovara u petak je otvoreno novo reciklažno dvorište vrijedno 6,6 milijuna kuna, pri čemu je 4,5 milijuna kuna sufinancirala Europska unija putem Kohezijskog fonda.

Novo reciklažno dvorište nalazi se na prostoru odlagališta otpada Doline, a pušteno je u upotrebu tri i pol godine nakon izgradnje prvog reciklažnog dvorišta koje se nalazi u centru grada.

S dva takva objekta u funkciji Bjelovar ispunjava zakonsku obvezu prema kojoj gradovi s više od 25 tisuća stanovnika moraju imati najmanje dva reciklažna dvorišta.

“Novo reciklažno dvorište povećat će kvalitetu života stanovništva, doprinijeti smanjenju odlaganja problematičnog otpada, manjih količina glomaznog otpada i drugih korisnih sastavnica komunalnog otpada u spremnike za miješani komunalni otpad, a sve će rezultirati smanjenjem nepropisno odbačenog otpada u okoliš”, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.



Izvedeni radovina gradnji reciklažnog dvorišta ukupne su površine 3.439 četvornih metara.

Očekivana predviđena količina odvojenog otpada u reciklažnom dvorištu u prvoj punoj kalendarskoj godini nakon ishođenja uporabne dozvole iznosi 1100 tona, pojasnio je Josip Heged, član Uprave bjelovarske tvrtke Komunalac.

Komentari