TZ Virovitičko-podravske županije sa 100 tisuća kuna subvencionira domaće putničke agencije

Foto: Renato Šala, TZ Virovitičko-podravske županije

Turizam na području Virovitičko-podravske županije sve se više razvija, a na to ukazuju novi turistički proizvodi – Plemićka, Zelena i Sakralna ruta.

Plemićka ruta obuhvaća obilazak mjesta koje su kulturološki, razvojno i arhitektonski obilježile plemićke obitelji Pejačević, Schaumburg-Lippe, Janković, Drašković i Mihalović.

Zelena odnosno Ekoruta je utemeljena na dva UNESCO-va područja zaštićene prirode dok Sakralna ruta objedinjava najznačajnije lokalitete duhovnosti – od crkve sv. Roka u Virovitici, zatim crkve u Suhopolju, Voćinu, Gradini, Sladojevcima, Čađavici, Slatini do manastira s crkvom sv. Nikole u Orahovici.

Ti novi turistički proizvodi privlače sve više posjetitelja pa je tako Virovitičko-podravsku županiju prošle godine posjetilo 15.718 turista, od kojih su većina bili domaći gosti. Strani i domaći posjetitelji ukupno su ostvarili 40.778 noćenja.



Od ukupnog broja gostiju, njih 10.773 došlo je iz svih dijelova Hrvatske, a ostvarili su 27.062 noćenja, dok je 4.945 stranih gostiju ostvarilo 13.716 noćenja.

Kako bi što više poticali turistički rast i motivirali putničke agencije za taj dio Hrvatske, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije osigurala je 100 tisuća kuna za subvencioniranje turističkih aranžmana koji uključuju tu županiju.

Subvencioniranje noćenja u registriranim smještajnim objektima

“Subvencionirat ćemo svako noćenje u registriranim smještajnim objektima na području naše županije s 20 kuna, a na Javni poziv mogu se javiti sve turističke i putničke agencije registrirane na području Hrvatske koje imaju već kreirane ili će tek kreirati paket aranžmane u Virovitičko-podravskoj županiji s najmanje jednim noćenjem. Sredstva će se agencijama isplaćivati na mjesečnoj razini, a zahtjeve zaprimamo do 15. u mjesecu za protekli mjesec. Javni poziv otvoren je do utroška predviđenih sredstava, a zaključno do 31. prosinca”, istaknula je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Napomenula je kako je postupak pojednostavljen. Vlasnici i predstavnici agencija trebaju ispuniti kratak obrazac i dostaviti dokaz o realiziranom paket aranžmanu.

Oni koji prvi put ispunjavaju zahtjev, moraju dostaviti dokaz o pravnom statusu i potvrdu nadležne porezne uprave o nepostojanju poreznog duga.

Komentari