Tomislav Ćorić o poskupljenju: Ono što se događa proteklih tjedana je nedopustivo

Zeljko Puhovski / CROPIX

Vlada priprema paket mjera kojima će ublažiti poskupljenje struje i plina 1. travnja. Da se ne bi dogodio udar na standard građana, smanjit će se postojeće stope PDV-a na plin i struju, preispitati sve naknade koje ulaze u konačan izračun cijene plina i struje, a najugroženije obitelji mogu računati na izdašnije vaučere.

Dosad su se takvim oblikom pomoći u obliku vaučera za struju koristile 64 tisuće najugroženijih kućanstava. Od 1. travnja vaučeri bi mogli biti i veći, a isti bi se model primijenio i na račune za plin.

– Podići ćemo taj iznos koji je sada 200 kuna na viši iznos, a koliki će točno biti odlučit ćemo kada procijenimo koliki će biti rast troškova za kućanstva struje i plina, rekao je premijer Andrej Plenković.

– Ono što se događa proteklih tjedana posebice u gradu Zagrebu je nedopustivo. Naravno da smo predočili kako i na koji način namjeravamo ići dalje, naravno da ćemo u kontekstu mjera koje donosimo misliti i na poduzetništvo, rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.



 

Komentari