Sv. Nedelja želi privući autoindustriju. Rimac spreman uložiti 100 milijuna kuna

Screenshot

Grad Sveta Nedelja na 25 hektara neiskorištene površine želi privući automobilsku industriju i jakog investitora koji bi u razvojnom centru zaposlio više stotina radnika.

Javni natječaj traje još tjedan dana i predviđa se proizvodna investicija koju svi priželjkuju.

Iza oronulog dvorca u Kerestincu nalazi se golemo zemljište koje je država 2019. darovala gradu Sveta Nedelja i to s razlogom da ovdje nikne za Hrvatsku iznimno važan gospodarski projekt.

Šest i pol milijuna kuna vrijedno zemljište kap je u moru planirane investicije koja se mora realizirati u tri godine.



“Traži se ulagač koji može investirati i puno i više od 100 milijuna kuna, koji zapošljava puno visoko obrazovnih radnika i onoga koji želi ući na pravo građenje na ove prostore na sljedećih 69 godina. Široj javnosti je poznato da su Rimac Automobili poslali pismo namjere”, ističe Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje.

Perjanica naše industrije Rimac Automobili svoj su velebni kampus prije nekoliko mjeseci predstavili Vladi. Prođu li na natječaju, bit će to zgoditak za grad i hrvatsko poduzetništvo.

“Priča se o velikom iznosu komunalne naknade, tu bi se moglo zaposliti preko tisuću ljudi, tisuću poreza na dohodak i ja se nadam da ćemo mi biti jedna Silicijska dolina”, govori Zurovec.

Ostane li Rimac jedini zainteresirani ulagač, spreman je, kaže, odmah se baciti na posao. U gradu se nadaju i brzom pronalasku ulagača za opustošen Erdödyjev dvorac.

Komentari