‘Što se tiče poljoprivrede, dobro smo prošli. No, neki ugostitelji neće se moći nositi s troškovima’

“Što se tiče poljoprivrede, rekao bih da smo dobro prošli. Nijedan veliki gospodarski sustav u poljoprivredi u prehrambenoj industriji nije stao, to je bila intencija i  stožera i župana.

Naši veliki sustavi i Žito i Belje i Osatina i Krnjak i ostali su dobro radili svo ovo vrijeme – proljetna sjetva je prošla dobro, nije nedostajalo repromaterijala, rezervnih dijelova – to nam je bio cilj i ono što je najbitnije pala je prije nekoliko dana kiša koja zlata vrijedi’’, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović u razgovoru s RTL-ovim reprterom Tinom Kovačićem.

Kod ugostitelja, međutim, situacija nije tako dobra.

Ivanović je rekao: “Htjeli smo brendirati Osječko-baranjsku županiju kao potencijalnu turističku ugostiteljsku destinaciju, naravno da će njima biti najteže.



No, ja se nadam da su ovo samo privremene mjere koje će trajati kratko vrijeme, a nakon toga ćemo ući u onaj režim koji smo naučili da možemo ući u kafić ili restoran, a za sada je to jednostavno nešto s čime se neki od ugostitelja, budimo iskreni – koji imaju terase od 20-ak metara kvadratnih neće moći nositi jer će im ulazni trošak biti skuplji od onoga što bi eventualno mogli prihodovati.

No siguran sam da ako epidemiološka situacija na prostoru naše županije i cijele Hrvatske bude onakva kakva je za sada puno bolja nego što je bila na početku da ćemo se vratiti u život prije koronavirusa’’.

Cijela Slavonija je potencijalna turistička destinacija

Kada je riječ o turizmu, kazao je da su danas imali sastanak na tu temu: ‘’Učinit ćemo sve da ponovno Slavoniju, Baranju, Srijem, našu Osječko-baranjsku županiju prikažemo ljudima kao potencijalnu destinaciju u koju mogu doći odmoriti nakon svih ovih nedaća koje su nas zadesile.

Pomoći ćemo ljudima. Otkazane su velike priredbe i zasigurno se neće moći dogoditi.

Nama je trebala ova 2020. biti referentna godina gdje bismo pokazali da kontinentalni turizam itekako ima vitalnost i da jest dio turizma kakav Hrvatska treba promicati.

Koronavirus je sve to poremetio, no u sprezi s krasnim ljudima koji su prepoznali tu ideju kao i mi učinit ćemo sve da ih pomognemo, da ih oživimo i pružimo priliku da sve što nismo ostvarili ove godine ostvarimo u nekim drugim vremenima ispred nas’’, rekao je za RTL.hr.

Komentari