RUJAN U ZNAKU VINA Slavonija i Podravina wine not!?

Foto: Matija Turkalj

Zbog čega ne biste već danas upisali u kalendar datume ekskluzivnih vinskih događanja i doživjeli Virovitičko-podravsku županiju kroz spoj prirode, kulture i gastronomskih senzacija? U vinariji Vineda u Vukosavljevici predstavljen je iznimno zanimljiv program novog vinskog festivala Slavonija i Podravina wine not?! koji će se na pet atraktivnih lokacija održavati od 4. do 25. rujna.

“Krećemo od Wine&Cake ladanjske večeri u Dvorcu Janković u Suhopolju gdje će posjetitelji moći uživati u savršenom spoju kolača nagrađivane slastičarke Sandre Jadek i odličnih desertnih vina. Slijede vinska biciklijada Virovitičkim vidicima uz degustaciju vina lokalnih virovitičkih vinarija, potom Poezija i vino u rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, Vinski piknik na planini, u Park šumi Jankovac i vinski maraton Wine&Run u Orahovici. Ovom se manifestacijom želimo predstaviti kao butik vinska destinacija i otkriti što sve nudimo pravim znalcima i ljubiteljima vina”, rekla je Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije.

U suradnji suradnji s lokalnim Turističkim zajednicama Virovitice, Orahovice, Pitomače i Čačinaca TZ Virovitičko-podravske županije je organizator festivala.

Od Plemićke i Zelene rute s obnovljenim dvorcima i kurijama i jedinstvenom prirodom do tradicionalno poznate gastronomije i sjajnih domaćinima – Podravina i Slavonija wine not!? savršena je pozivnica za otkrivanje ovog neočekivano lijepog kraja.



“Poznati smo po obnavljanju kulturne i povijesne baštine, a cilj nam je pozicionirati se na eno-gastro karti Hrvatske. Ovo je prva vinska manifestacija ekskluzivnog tipa u našoj županijii, program je iznimno bogat i zanimljiv i vjerujemo kako će odaziv biti više nego odličan. Pozdravljamo suradnju naših turističkih zajednica s vinarima koji su zajedno napravili sjajan posao”, istaknuo je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Vrsna enologinja i vinarka Ivana Nemet ambasadorica je i voditeljica svih pet degustacija.

Komentari