Rimac hrvatskoj javnosti obznanio golemu vijest: Preuzima Bugatti!

Screenshot

Vjerojatno najpoznatiji hrvatski poduzetnik Mate Rimac postat će većinski vlasnik jedne od najboljih autombilskih firmi, Bugattija, a nova firma zvat će se Bugatti Rimac.

Kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology. Više informacija o ovom velikom događaju bit će objavljeno večeras u Dubrovniku, ali već je poznato da će Mate Rimac voditi obje kompanije.

Najavljeni su govori Mate Rimca, osnivača i izvršnog direktora Rimac Automobila, Olivera Blumea, izvršnog direktora Porschea, te Lutza Meschkea, zamjenika predsjednika i financijskog direktora Porschea.

Kao što smo mogli i očekivati, sjedište novih kompanija bit će u novom kampusu koji se gradi u Svetoj Nedelji. Kampus vrijedan 200 milijuna eura, izgradive površine 100.000 m2, koji bi trebao biti otvoren 2023. godine, bit će baza svih istraživanja i razvoja budućih hiperautomobila Rimca i Bugattija.



Povodom ovog velikog događaja izjavu je dao i sam Mate Rimac: “Nedavno smo predstavili svoj najnoviji hiperautomobil, Neveru, što je naišlo na pozitivne reakcije stručnih medija i automobilskih entuzijasta u cijelom svijetu.

Stoga sam iznimno uzbuđen zbog potencijala koje donosi kombiniranje znanja, tehnologije i vrijednosti ova dva nevjerojatna brenda u stvaranju nekih uistinu posebnih projekata u budućnosti. Osim stvaranja novih i uzbudljivih automobila, želimo stvoriti i iznimno uspješnu i profitabilnu tvrtku, koja će biti uspješna i idućih 100 godina”, piše N1.

Komentari