Punac i punica generala Zagorca grade podest za sunčalište i privez brodica, i to bez dozvole!

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Izgleda kako se ipak trudimo uvesti red na pomorskom dobru, premda sve to bude sporo, no ovaj put promptno su nadležni reagirali na prijavu devastacije i betoniranja obalnog dijela u uvali Nečujam na Šolti, objavila je Slobodna Dalmacija.

Naime, u utorak, 14. travnja, naložen je inspekcijski nadzor devastacije pomorskog dobra u uvali Nečujam, na području zvanom Milića ratac. Pa je Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture naložila Lučkoj ispostavi Split da obavi inspekcijski nadzor i očevid neovlaštenih građevinskih radova tik uz more.

Reagiralo se prema prijavi zaprimljenoj putem online forme projekta “Pomorsko je dobro” Splitsko-dalmatinske županije, o čemu je pisala “Slobodna Dalmacija”.

Tijekom 13. i 14. ožujka pomorsko dobro je na tom području devastirano gradnjom podesta za sunčalište i privez brodica te širenjem pristupnih stepenica, naravno sve bez potrebnih dozvola jer se “mrkinta” ne smije betonirati.



A kako smo doznali, sve je to napravljeno ispred parcele i kuće Ante i Jasne Borić, punca i punice generala Vladimira Zagorca, kojeg je javnost upoznala zbog afere krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane.

Šoltani ljuti jer se betonira zemljište uz more

Kako se bračni par Borić upustio u devastaciju pomorskog dobra, sada u ovom “koronaviruskom” vremenu, Šoltani su s pravom ljuti što im se opet, po tko zna koji put, betonira zemljište tik uz more koje je u vlasništvu svih nas. Devastaciju je prijavila udruga “Pokret otoka” i sada čekamo reakcije.

“Inspekcijskim nadzorom odmah će biti izrečena zabrana daljnjih radova, identificiran investitor i izvođač radova, te će se protiv prekršitelja pokrenuti odgovarajući zakonski postupci”, rekao je Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije, čija je web-aplikacija i portal “Pomorsko je dobro” polučila izniman uspjeh.

Naime, ovim alatom omogućene su građanima prijave svih nepravilnosti na pomorskom dobru, dostupne su sve informacije o koncesijama, kao i planovima upravljanja tim morskim blagom.

Sve je vidljivo i transparentno, a i sve više je prijava građana koji žele red, pa, unatoč situaciji sa koronavirusom, broji se 65 prijava zbog devastacije pomorskog dobra.

I na ovu zadnju korona-devastaciju već je djelatnik Lučke kapetanije – ispostava Šolta bio na terenu, sve zabilježio i potrebne informacije proslijedio nadležnima u Zagreb.

Sad samo treba čekati i nalog za kazne, te rušenje ilegalno izrađenog priveza, kao i stepenica, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari