Popuštanje mjera vraća u život kongresni turizam

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Popuštanje mjera za organizaciju skupova u zatvorenim prostorima vratit će u život kongresni i poslovni turizam u Hrvatskoj, objavili su u petak iz Hrvatske gospodarske komore – HGK.

Od sredine idućeg tjedna na snagu stupaju nove preporuke i mjere za organizaciju skupova prema kojima će se u zatvorenim prostorima omogućiti okupljanje do 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima do 300 posjetitelja, u čijem su kreiranju, u suradnji s ostalim strukovnim udruženjima, aktivno sudjelovali i Udruženje hotelijera HGK, kao i komorska Zajednica poslovnog turizma.

“Raduje nas da su uvaženi naši apeli, jer ovo popuštanje mjera znači da se kongresna industrija, kao bitan segment našeg turizma i gospodarstva, vraća u život”, istaknula je predsjednica Zajednice poslovnog turizma HGK Jasmina Bilać.

Josipa Jutt Ferlan, predsjednica Udruženja hotelijera HGK i direktorica Zagreb City Hotels-a najavila je da će za agencije i organizatore događanja koji su članovi Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma – HUPKT, i Zajednice poslovnog turizma HGK upriličiti prvi post-korona MIM – Meeting Industry Meeting, edukativnog karaktera.



“Riječ je o edukativnom druženju tijekom kojeg ćemo na konkretnim primjerima pokazati kako organizirati hotelsko poslovanje u skladu s propisanim mjerama HZJZ-a”, pojasnila je Jutt Ferlan, dodavši kao će se skup održati u Hilton Garden Inn hotelu, koji je dio Zagreb City Hotels grupacije.

MIM je zakazan za četvrtak u 15 sati, a za članove Zajednice poslovnog turizma HGK i HUKPT izvan Zagreba koji žele prisustvovati druženju, domaćini su ponudili i besplatan smještaj u njihovim hotelima i apeliraju da se gosti pridržavaju propisanih mjera o udaljenosti i dezinfekciji ruku, navodi se u priopćenju iz HGK.

Komentari