Počela poslijeblagdanska velika sniženja: Iako su sniženja skromna, većina asortimana već rasprodana

Cropix

S blagdanima su počela sezonska sniženja. Mnoga od njih posljednjih dana prošle godine i trajat će do kraja veljače. Većina trgovina dio asortimana snizila je za 30 posto, a samo poneki i do 70.

Prvi radni dan u novoj godini za trgovce, posebice one u trgovačkim centrima, znači i pune ruke posla. Sezonska sniženja u siječnju uvijek privlače najveći broj kupaca.

– Do kad će trajati ne znamo, sniženje je na cijeli asortiman 30 posto. U dolasku je i proljetna kolekcija. Kupuje se sve!, rekla je Dijana Lukić, voditeljica trgovine.

Iako 30 posto najčešće ne znači znatno nižu i povoljniju cijenu, mnogi ne čekaju drugi val s većim popustima jer je do tada, kažu, većina asortimana rasprodana.– Mi imamo popuste od 30 do 70 posto, veći dio asortimana je na popustu. Očekujemo uskoro novu robu. Ne znam hoće li će biti dodatnih sniženja jer nam je prodaja bila lijepa i po punim cijenama, a sada smo dio koji je ostao snizili na popuste, objašnjava Dunja Barić, voditeljica trgovine.

Trgovci su zadovoljni prodajom koja je bolja nego što se očekivalo.

– Sniženja su krenula od prvog ponedjeljka od 28. i trajat će do kraja drugog mjeseca. Prodajemo jakne, majice, hlače,sve što je na popustima, kaže Jela Dragić, prodavačica.

S obzirom na dubinu džepa većine građana sezonska sniženja ipak su prilika za uštedu koju ne treba propustiti!

Komentari