Po ulaganjima u infrastrukturu Osječko-baranjska županija među vodećim u Hrvatskoj, čestitao im ministar Butković

Foto: Dorian Horvat / CROPIX

U tijeku su radovi na jednoj od najprometnijih ulica u RH, u osječkoj Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića. Riječ je o južnom ulazu u Osijek i izgradnji podvožnjaka koji će riješiti problem žeĺjezničke pruge zbog koje se i 30 puta na dan zaustavljao promet. Resorni ministar Oleg Butković je istaknuo da je Osječko-baranjska županija po ulaganju u infrastrukturu među vodećim u zemlji. Projekt je vrijedan 93 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz europskih fondova.

– U samoj izvedbi projekta, grad Osijek koji je pripremio projekt izradio projektnu dokumentaciju, koji provodi projekt na terenu je osigurao 100 postotno financiranje. Naravno, čestitam i gradonačelniku. Ovaj projekt kao i rotor u gradu Zagrebu koji smo također prije nekoliko godina financirali rješava usko grlo, rješava crnu točku na samom ulazu u grad. S aspekta sigurnosti prometa, funkcionalnosti prometa, ovaj projekt puno doprinijeti prometnoj infrastrukturi u gradu Osijeku, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Osim ovog projekta ministar je spomenuo i 5C koridor. Naglasio je kako se u Osijeku provodi i projekt obnove tramvajske infrastrukture, a njegova vrijednost je preko 200 milijuna kuna po istom principu europskog financiranja, a provodi se i obnova željezničkog kolodvora što je oko 40 milijuna kuna.

– Imamo puno projekata u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Čestitam i županu Anušiću koji je neumoran u pripremi projekata i realizaciji istih, naglasio je ministar.



Komentari