Plenković: Potvrda investicijskog rejtinga Hrvatske i gospodarskog rasta potvrda je dobre Vladine politike

Screenshot HRT

“Potvrda investicijskog rejtinga Hrvatske i procjena gospodarskog rasta u ovoj godini od 6,5 posto, potvrda je dobre Vladine politike koja je u razdoblju pandemije očuvala hrvatsku gospodarsku i financijsku stabilnost”, rekao je u subotu predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Agencija Standard & Poor’s potvrdila je investicijski rejting Hrvatske uz stabilne izglede i podigla procjenu gospodarskog rasta u 2021. s 5 na 6,5 posto! To je još jedna potvrda da je Hrvatska u razdoblju pandemije covida-19 očuvala gospodarsku i financijsku stabilnost te radna mjesta, uz Vladine mjere za privatni sektor”, napisao je Plenković na Twitteru.

Agencija Standard & Poor’s potvrdila je u petak rejting Hrvatske ‘BBB-/A-3’, uz stabilne izglede, istaknuvši da je oporavak gospodarstva zahvaljujući turizmu stvorio uvjete za smanjenje javnog duga u ovoj godini s rekordne razine u pandemijskoj 2020.

Hrvatski turistički sektor snažno se oporavio ovoga ljeta, nadmašivši očekivanja, navela je Agencija u izvješću, podigavši procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini s 5,1 na 6,5 posto.


Plenković je na Twitteru napisao da je Hrvatska, uz uspješnu turističku sezonu, kao i provedbu reformi i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) uz osigurana europska sredstva, na putu snažnog i brzog oporavka.

Dodao je da je “prioritet povratak politici smanjenja javnog duga i proračunske stabilnosti, a daljnjem jačanju kreditnog rejtinga pridonijet će ulazak u Eurozonu”.

 

Komentari