Plenković: ‘Nastojat ćemo da se zakon o obnovi donese što prije’

Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Grada Zagreba te arhitektonske i građevinske struke na temu potresa koji je zadesio Zagreb i sanacije šteta. Premijer je rekao da su htjeli dobiti cjelovitu sliku i sugestije kako bi pripremili kvalitetan zakonski okvir za sanaciju oštećenih zgrada, objavio je DNEVNIK.hr.

Plenković je rekao da će nastojati da se zakon donese brzo, ali da s obzirom na kompleksnost ne može reći točan datum.

Dodao je da će Zavod za javno zdravstvo objaviti detaljne upute i da nema potrebe za ”šušur” koji se pojavio oko popuštanja mjera.

”Državu ne zanima gdje je tko od građana, nego nas zanima zdravlje građana”, odgovorio je na pitanje zašto se ne ukinu propusnice za kretanje.



Rekao je da će od 11. svibnja proširiti opseg razloga za izdavanje propusnica. ”Vidjet ćemo tada što će biti, ne želim gatati”, rekao je.

Temeljna zadaća Vlade je gospodarski oporavak

Na pitanje kada bi se trebali održati izbori odgovorio je da temeljna zadaća Vlade gospodarski oporavak.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su bili potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Mario Banožić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Resorni ministar Predrag Štromar prije nekoliko je dana za DNEVNIK.hr rekao da se šteta procjenjuje na oko 42 milijarde kuna, a gradonačelnik Milan Bandić nije htio procjenjivati štetu.

Na prošlom sastanku Plenkovića i Milana Bandića, gradonačelnik je rekao da su građani krivi što nisu ulagali u svoju imovinu, objavio je DNEVNIK.hr.

Komentari