PLENKOVIĆ: Izmijenili smo uredbu tako da smo fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama

Foto: Damir Krajač/Cropix

Nakon najave da bi gorivo ponovno moglo drastično poskupjeti u srijedu, u Vladi je sinoć održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i nekoliko ministara, među kojima su bili ministri gospodarstva i financija. Glavna je tema bila kako odgovoriti na najavljeni rast cijena.

Nove mjere Vlada je donijela ovoga jutra na telefonskoj sjednici, a o njima od 8.30 na konferenciji za novinare govore premijer Andrej Plenković te ministri Zdravko Marić i Davor Filipović.

Na konferenciji za medije premijer Andrej Plenković poručio je:

– Izmijenili smo uredbu tako da smo fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama, rekao je Plenković.– Jedino što će se sutra dogoditi u smislu povećanja cijena je rast goriva na autocestama, cijena za dizelsko gorivo će biti 14.57, a za benzin na 14.06 kuna, rekao je Andrej Plenković dodajući da su na takav način zaštitili standard građana.

– Hrvatska je atraktivna turistička destinacija i stoga je važno da ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda građana i gospodarstva te omogućuje intenzivnu turističku sezonu. Mislim da ćemo s ovakvom mjerom omogućiti jedno i drugo.

Komentari