Pad broja zaposlenih u industriji na godišnjoj razini; Najveći pad u brodogradnji

Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Ukupan broj zaposlenih u industriji u veljači ove godine bio je veći za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na veljaču prošle godine smanjen za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku – DZS.

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u veljači u odnosu na siječanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,3 posto, u proizvodnji pića.

Istodobno je najviše pao broj zaposlenih u proizvodnji strojeva i uređaja te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 1,5 posto.

Godišnja usporedba pokazuje, pak, da je u veljači najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 6,8 posto te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, također za 6,8 posto.



Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je, pak, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 25,2 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do veljače ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani manja je za 0,2 posto.

Komentari