Ovo je najplaćenije zanimanje u svijetu

pixabay

Na listi najmanje stresnih zanimanja su programeri, statističari, logopedi, veterinari i dio medicinskih djelatnika.

Na sami vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nisku razinu stresa zasjela je stomatologija, pokazalo je to istraživanje američke medijske kuće U.S. News & World Report.

Iako se ova profesija nije našla na prvom mjestu najplaćenijih zanimanja, u kategoriji godišnjih primanja i razine stresa odnijela je pobjedu, prenosi RTL.

Naime, prema njihovom istraživanju djelatnici ove profesije u SAD- u u prosjeku primaju godišnju plaću od 225.760 dolara što je oko 1,5 milijuna kuna.



Dobra organizacija dnevnog rasporeda je razlog zašto je upravo stomatologija na prvom mjestu. Uz to, na smanjenje stresa pozitivno utječe i činjenica da stomatolozi u prosjeku imaju vrlo mali broj hitnih intervencija.

Kao i u SAD-u, ova profesija i u Hrvatskoj ulazi u kategoriju visoko plaćenih zanimanja, a prema portalu MojaPlaća prosječna mjesečna plaća iznosi 7.635 kuna neto.

Inače, u analizu je uključeno 187 visoko plaćenih poslova, a uz stomatologiju na listu najmanje stresnih zanimanja, mogućnosti napretka i dobrog balansa privatnog i poslovnog života ušli su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari kao i dio medicinskih djelatnika.

Komentari