OTVARA SE TURISTIČKA SEZONA Direktor Hrvatske udruge turizma: Goste dočekujemo spremni

Ilustracija:Pixabay

Ministar turizma Gari Cappelli iznio je plan otvaranja ljetne turističke sezone koji predviđa da će do kraja svibnja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku.

Tijekom lipnja putovanja će biti olakšana za Njemačku, Poljsku te iza toga i za ostale zemlje koje imaju slično sigurnu epidemiološku situaciju.

Predviđeno je da će se do kraja svibnja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji te neki hoteli, a tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga.

Prilikom ulaska u Hrvatsku turisti moraju imati potvrdu rezervacije smještaja te na granici dobivaju upute za siguran boravak u zemlji.



Također, u izradi je i turistička aplikacija kojom će gosti unaprijed moći najaviti svoj dolazak i koja će im omogućiti da prelazak granice bude brži.

Hrvatski hotelijeri i turistički djelatnici dočekuju spremni otvaranje sezone. Svi standardi sigurnosti boravka gostiju implementirani su u smještajne objekte, restorane i ostale turističke sadržaje prema preporukama hrvatskih epidemiologa, Svjetske zdravstvene organizacije i s obzirom na preporuke s ključnih emitivnih tržišta.

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, zadovoljan je s pripremama, a prvi gosti već su stigli.

“Hrvatska ima sjajnu epidemiološku situaciju, a za većinu je gostiju s ključnih emitivnih tržišta dostupna kao autodestinacija. Hrvatski turistički sektor standarde sigurnosti je prilagodio nacionalnim i međunarodnim preporukama te goste dočekujemo spremni”, rekao je Ostojić.

Hrvatska je efikasno upravljala krizom te ima jednu od najboljih epidemioloških situacija na Mediteranu.

Zdravstveni sustav i sustav javne zaštite su odlično reagirali na krizu i samim time suzbili širenje epidemije. Zdravstveni je sustav spreman za pravovremenu reakciju u slučaju eventualne pojave virusa, prenosi Novac.hr.

Komentari