Obrtnici u Zagrebu predstavljaju svoju viziju adventa

Advent u Zagrebu/ Ilustracija Foto: Cropix

Nezaobilazno mjesto na adventskoj karti Zagreba ove će godine biti Prolaz Matice hrvatskih obrtnika na Ilici. Prvi put obrtnici izlažu i predstavljaju svoju viziju adventa. Prema prvim reakcijama zadovoljni su i posjetitelji i obrtnici.

Zasigurno jedno od najljepših mjesta ovogodišnjega zagrebačkog adventa ono je u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika. Kreativnost domaćih obrtnika ponovo je dokazana i potvrđeno je još jednom da rukotvorine nemaju konkurenciju.

 

– Svi zajedno smo sudjelovali da konačno i ove godine službeno sudjelujemo u Adventu grada Zagreba. Atmosfera je domaća, kao da si u dnevnom boravku, kako to samo obrtnici znaju napraviti kaže obrtnica Mateja Cerovečki.



Dovoljno je, kažu organizatori, samo da provirite u jedan od izloga i bit će vam jasno da je ovo mjesto i za djecu i za odrasle, da se tu pričaju neke priče iz davnina na sasvim nov način i da je ovo mjesto zabave i educiranja o tradiciji. Naglasak je bio na igračkama koje se tematski provlače kroz cijeli advent.

– Tko bolje može ispričati priču o igračkama nego naši vrijedni obrtnici koji su osmislili ove drvene tradicijske igračke kojima smo ukrasili naš prostor, a te igračke su zaštićene od strane UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština, podsjetila je tajnica Hrvatske obrtničke komore Mirela Lekić.

Ovaj prostor neće biti samo izložbeno prodajni, tu se planiraju radionice, koncerti, a možda i najvažnije – mnogo dječjih programa i to najviše vikendom.

Zadovoljni su i građani.

Obrtnički advent Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Zagreb u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika traje do 31. prosinca.

Komentari