Objavljeni rezultati sezone: Pad je manji nego što se očekivalo, najavljeni su i planovi za budućnost

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX/ilustracija

U tijeku je press konferencija na kojoj ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić predstavili su rezultate dosadašnjeg dijela turističke godine te najavili planove i aktivnosti za nadolazeće razdoblje.

“Znamo kako nam izgleda cijela godina, s covidom. Nikome nije lako ovo vrijeme, a posebno teško je za turistički sektor. Donesene su mjere, postupno su otvorene granice, omogućen je dolazak turista. Zato imamo dobre rezultate. Predviđao se pad od 70 posto, ali ipak je drugačije…

Prema podacima koji su objavljeni u Powerpoint prezentaciji, imamo 41 posto dolazaka u odnosu na 2019. i 43 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu od siječnja do kraja kolovoza. Imamo 54 posto razine prošlogodišnjeg prometa u dolascima i 62 posto noćenja u srpnju i kolovozu “, rekla je ministrica Nikolina Brnjac, prenosi Index.

“Prednjači Istarska županija, zatim Primorsko-goranska i potom Splitsko-dalmatinska”, rekla je Brnjac. Kao najuspješnije spomenula je rovinjski i zadarski klaster.



Ministrica je pobrojala i već poznate vladine gospodarske mjere.

Šef HTZ-a Kristijan Staničić rekao je da se u Hrvatskoj još uvijek odmara 200.000 turista. Kazao je kako će se sada naglasak staviti na kontinentalni, ruralni, zdravstveni turizam…

Što se sljedeće sezone tiče, kaže se da će se Hrvatska promovirati kao sigurna destinacija na Mediteranu.

Osim ministrice Brnjac i direktora Staničića, na press konferenciji sudjeluju i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain, predsjednik Udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Sean Lisjak, predsjednica Zajednice obiteljskoj turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Martina Nimac Kalcina te član upravnog vijeća Nacionalne udruga obiteljskih i malih hotela Kruno Kapetanović, piše N1.

Komentari