Vlada je odobrila 50 milijuna kuna potpore za HŽ Cargo

Jure Miskovic / CROPIX

Vlada je u četvrtak odobrila državnu potporu HŽ-u Cargo od 50 milijuna kuna, koja se provodi kao zajam s rokom povrata od šest mjeseci, s redovnom kamatnom stopom od jedan posto godišnje.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je na sjednici vlade kako se HŽ Cargo javio Ministarstvu sa zahtjevom za hitnu pomoć, s obzirom da mu je bitno narušena likvidnost te neće moći ispunjavati poslovne obveze u idućem razdoblju.

Državna potpora HŽ Cargu od 50 milijuna kuna namijenjena je sanaciji te obvezuje HŽ Cargo na donošenje nužnih mjera plana kriznog upravljanja i plana restrukturiranja.

Potpora se provodi kao zajam s rokom povrata od šest mjeseci s redovnom kamatnom stopom u visini od jedan posto godišnje. Odluka, kazao je Butković, predstavlja akt na temelju kojeg se dodjeljuje potpora, a kako je utvrđeno u Smjernicama o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u poteškoćama.



HŽ Cargo, istaknuo je ministar, već provodi mjere financijske konsolidacije, optimizacije poslovanja, te su do sada provedenim mjerama značajno smanjeni troškovi poslovanja.

Komentari