Tvrtka Meritus ulaganja najavila dokapitalizaciju Dragon Bidco-a

m plus grupa

Meritus ulaganja su u ponedjeljak objavila da će ovisnu tvrtku Meritus upravljanje dokapitalizirati luksemburški Dragon Bidco, i to unosom 100-postotnog udjela kojeg drži u turskoj tvrtki CMC, nakon čega će u Meritus upravljanju držati 30 posto udjela, dok se vrijednost ulaganja procjenjuje na 36 milijuna eura.

Naime, Meritus ulaganja su prošli tjedna putem Zagrebačke burze objavila da su 20. prosinca s luksemburškom tvrtkom sklopila dva ugovora – o ulaganju te o uređenju međusobnih odnosa, kojima je predviđena dokapitalizacija Meritus upravljanja, ne navodeći detalje već tek da sklapanje ugovora treba odobriti glavna skupština.

Danas su Meritus ulaganja objavila dodatak toj obavijesti, u kojoj objašnjavaju da je tim pravnim poslovima predviđeno da će se temeljni kapital Meritus upravljanja povećati uplatama uloga za nove poslovne udjele koje će preuzeti Dragon Bidco i koje će uplatiti unosom stvari i prava, odnosno unosom 100 posto udjela koje luksemburška tvrtka drži u turskom CMC te posredno u njegovim ovisnim društvima.

Nakon povećanja temeljnog kapitala Dragon Bidco će u Meritus upravljanju držati 30 posto poslovnih udjela. Vrijednost navedenog ulaganja procijenjena je na 36 milijuna eura, navodi se u objavi.



Dodaje se kako će se iznos za koji to ulaganje premašuje nominalni iznos novih poslovnih udjela koje će preuzeti Dragon Bidco unijeti u rezerve kapitala Meritus upravljanja.

Kako se nadalje objašnjava, CMC je vodeći nezavisni pružatelj BPO usluga na turskom tržištu (eksternalizacija poslovnih procesa), uključujući usluge kontaktnog centra, robotizacije procesa i savjetovanja u eksternalizaciji poslovnih procesa. CMC ima više od 4.000 zaposlenih i za 2018. godinu je ostvario 217 milijuna turskih lira prihoda, navode iz Meritus ulaganja.

Izvješćuju također da će, sukladno ugovoru o uređenju međusobnih odnosa, Meritus ulaganja imati pravo na odabir tri člana Uprave Meritus upravljanja, dok će Dragon Bidco imati pravo na odabir jednog člana.

Nakon što glavna skupština Meritus ulaganja odobri sklapanje navedenih pravnih poslova pristupit će se realizaciji investicije, pod uvjetom i na način kako je to predviđeno ugovorom o ulaganju, zaključuje se u današnjoj objavi.

Glavna skupština Meritus ulaganja na kojoj se trebaju odobriti ugovori s Dragon Bidco zakazana je za 27. siječnja iduće godine.

Kako je ranije objavljeno, Meritus ulaganja, poznata kao M+ grupa, su u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 243,1 milijun kuna konsolidiranog prihoda, što je 54 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je dobit iznosila 12,6 milijuna kuna, odnosno 14,9 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Korigirana EBITDA za prvih devet mjeseci 2019. iznosi 35 milijuna kuna ili 78 posto više nego u usporednom lanjskom razdoblju.

Početkom ove godine M+ grupa je izdala nove redovne dionice i time privukla više institucionalnih ulagača među kojima i sva četiri obvezna mirovinska fonda, a u kolovozu se dionice te tvrtke uvrštene na Zagrebačku burzu.

U rujnu su Meritus ulaganja izvijestila o akviziciji beogradske BPO kompanije Trizma grupa, poručujući da su time ojačali poziciju na regionalnom tržištu usluga odnosa s korisnicima  i usluga ustupanja poslovnih procesa (Business Process Oursourcing – BPO).

Usluge kontakt centra osnovne su djelatnosti M+ grupe i njenih ovisnih društava. Njene usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste neke od vodećih telekomunikacijskih i financijskih kompanija u jugoistočnoj Europi. Ima više od 2.700 zaposlenih.

Komentari