Podravka traži novog šefa, evo s kojim se ljudima razgovara

Nije svejedno tko će naslijediti fotelju prerano preminulog čelnika Podravke Marina Pucara. S obzirom na izvrsne poslovne rezultate i daljnje potencijale te kompanije, a s druge strane i pandemiju koronavirusa te razorne potrese koji su hrvatsko gospodarstvo stavili na dodatnu kušnju, očekivanja su od novog rukovodstva velika.

Večernji list doznaje kako je premijer Andrej Plenković na tu temu već razgovarao s čelnikom HGK Lukom Burilovićem koji bi, sjedne li na čelo Podravke, u HGK ostao počasni predsjednik.

Burilovićevu karijeru obilježio je rad na funkcijama predsjednika uprave Sladorane, danas u većinskom vlasništvu šećerane Viro, te pomoćnika ministra poljoprivrede Petra Čobankovića. Razgovaralo se i s Martinom Dalić, bivšom ministricom gospodarstva i potpredsjednicom prošlog saziva Vlade Andreja Plenkovića, koja je smijenjena na vrhuncu krize u Agrokoru.

Martina Dalić jučer je tek u šali Večernjem poručila kako na pitanja novinara “samo dužnosnici moraju odgovarati nedjeljom, a ona to srećom nije”. Najtvrđi orah u pregovorima navodno je bio Goran Markulin, direktor Cromarisa, koji i u pandemiji ruši rekorde po rastu prihoda i prodaji ribe.



“Ništa ne mogu reći”, kratko je poručio Večernjem, dok se kao četvrti izgledni kandidat spominje Davor Doko, sadašnji član uprave za financije i čovjek mirovinskih fondova u Podravci.

Komentari